pátek 23. června 2017

Zásvětná modlitba k Nejsvětějšímu Srdci Páně

  Nejsvětější Srdce Ježíšovo, Tys projevilo svaté Markétě Marii přání kralovat nad křesťanskou společností kněží a věřících. My tedy dnes přicházíme, abychom se odevzdali cele Tvé službě slavnostním zasvěcením a abychom prohlásili tvou neomezenou vládu nad naší duchovní rodinou.
  Od nynějška chceme žít životem Tvým, chceme v srdci svém pěstovat ctnosti, za něž jsi přislíbilo pokoj už v tomto životě, chceme se bedlivě varovati ducha světského, jejž Ty zavrhuješ. Vládni nad naším rozumem prostotou naší víry, vládni nad naším srdcem láskou bez výhrady, kterou srdce naše bude planouti pro Tebe a jejíž plamen budeme živiti častým svatým přijímáním.
  Božský Pastýři duší, veď naše shromáždění, žehnej našim duchovním snahám a podnikům naší duchovní rodiny. Kéž všichni věřící této tebe poznají a slyší Tvůj hlas a jsou mezi sebou jednotni!
  Zachovej a rozmnožuj v nás víru, naději a hlavně lásku! Posvěcuj naše duše, vtiskni jim lásku k Tvým svatým přikázáním. Buď naším vůdcem na nebezpečných cestách tohoto světa, naší útěchou v bolestech, naším útočištěm v pronásledování a naším obráncem proti branám pekelným.
  Především pak, ó Dobrý Pastýři, jenž jsi dal život svůj za ovce své, zapřísaháme Tě pro drahocennou krev, kterou jsi prolil za nás, vlij svou lásku tak hluboko v naše srdce, abychom nikdy nemohli ani Tě urážeti, ani na Tebe zapomínati, ani od Tebe se odloučiti!
  Když Tě budeme milovat, Tobě sloužit a Tebe oslavovat na tomto světě, dej abychom se všichni shledali opět spojeni v nebi, kde bude jen jediný Pastýř a jediný ovčinec, abychom tam v Tobě a skrze Tebe navěky milovali Otce, Syna a Ducha Svatého.
  Kéž neposkvrněné Srdce Panny Marie a slavný patriarcha svatý Josef Ti přednesou toto zasvěcení a nám je připomínají po všechny dny našeho života.
  Budiž velebeno Nejsvětější Srdce Ježíšovo, Srdce našeho Krále a Otce!
  Amen.


Žádné komentáře:

Okomentovat